Bu Rusya korkusu da neyin nesi?

Hepimizin dikkatini çekiyordur. Amerika'nın önde gelen kurumları sistematik biçimde Rusya korkusu pompalıyorlar. Neredeyse 1950'leri yeniden tecrübe ediyorlar. ABD'de Rusya, günden güne daha fazla şeytanlaştırılıyor. Bu...

Hepimizin dikkatini çekiyordur. Amerika'nın önde gelen kurumları sistematik biçimde Rusya korkusu pompalıyorlar. Neredeyse 1950'leri yeniden tecrübe ediyorlar. ABD'de Rusya, günden güne daha fazla şeytanlaştırılıyor. Bu korku siyaseti önce Trump'a karşı bir kampanyanın parçası olarak kullanıldı. Şimdi ise çok daha kapsamlı bir projeye hizmet ediyor.
ABD medyası hemen her gün Rusya'nın ABD'ye ne türden zararlar verdiği konusunda haber ve yorumlara yer veriyor. Son olarak Center For American Progress isimli stratejik düşünce kuruluşu Rusya'nın ABD için yarattığı tehdidi ve önümüzdeki dönemde neler yapacağını anlatan bir rapor yayınladı. Geçen hafta yayınlanan bu rapora göre Rusya'nın cürümleri şunlar:
ABD'nin siber güvenlik ağına sızmak, hükümetin gizli bilgilerini, iş dünyasına ait verileri ve kamuoyuna malolmuş kişilerin mahrem bilgilerini hedef almak.
Siber güvenlik ağlarında ABD'lileri avlayabilecek güvenli bir alan tesis etmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar