Bu kâbusa izin vermeyelim!

ABD Başkanı Trump, İran'a yönelik yaptırımları artırmış, İran'ı cezalandırma stratejisini sert biçimde uygulamaya koymuştur. Ne var ki bu yeni ortam herkesten önce İran rejimine yaramıştır. Rejim...

ABD Başkanı Trump, İran'a yönelik yaptırımları artırmış, İran'ı cezalandırma stratejisini sert biçimde uygulamaya koymuştur.
Ne var ki bu yeni ortam herkesten önce İran rejimine yaramıştır.
Rejim kendisini tahkim etmiş, gücüne güç katmıştır.
Ilımlı unsurlar tasfiye edilmiş, radikal aktörler yönetimde tam anlamıyla söz sahibi olmuştur.
Bu durum İran'ın nükleer kapasitesini artırmaya dönük çalışmalarına hız vermesine yol açmış, diğer yandan yayılmacı politikalarını sürdürmesi için içeride bir meşruiyet zemini oluşturmuştur. ABD'nin İran üzerindeki baskılama politikasına İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır hararetli bir şekilde destek vermektedir. Özellikle S. Arabistan ve BAE, ABD'nin İran'ı baskılama stratejisini uygulamaya devam etmesi için gerekli maddi kaynağı temin etmekten kaçınmamaktadır.
Trump öte yandan ara seçimler arifesinde İsrail'e yönelik koşulsuz desteğini sürdürmekte, bu da İsrail'in giderek daha da agresifleşmesini beraberinde getirmektedir.
İsrail sadece Filistin bölgesindeki işgalci politikalarına hız vermemekte, aynı zamanda Suriye'ye yönelik baskılarını artırmaktadır.
İsrail Suriye'yi İran'la savaşın ve onu püskürtmenin başlangıç noktası olarak görmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar