Beceriksiz sefir

ABD'nin skandal Türkiye Büyükelçisi John Bass nihayet gidiyor. Gidiyor gitmesine de giderken yine birçok çam deviriyor. Şecaat arz ederken, bir kez daha sirkatin söylüyor. Kendisinin gazetemiz SABAH'a olan düşmanlığı yeni...

ABD'nin skandal Türkiye Büyükelçisi John Bass nihayet gidiyor. Gidiyor gitmesine de giderken yine birçok çam deviriyor. Şecaat arz ederken, bir kez daha sirkatin söylüyor.
Kendisinin gazetemiz SABAH'a olan düşmanlığı yeni değil. SABAH defalarca ABD Büyükelçiliği'nin üstüne vazife olmayan faaliyetlerini deşifre etti. Haber ve yorumlarıyla "hayırdır, Mr Bass?" diye sordu. İyi de yaptı...

***

Malum, cuma günü gazetemiz "İşte 'İrtibatçı'nın FETÖ Bağlantıları" manşetiyle çıkmıştı. Kenan Kıran ve Nazif Karaman imzasını taşıyan ve manşete çıkarılan haberde ABD Büyükelçiliği'nin bir gün önce bir bildiri yayınlayarak sahiplendiği Metin Topuz'un ilişkileri ortaya konuyordu. Kaynak, İstanbul Başsavcılığı'ydı.
Bu haber üzerine yer yerinden oynadı. Büyükelçilik, bu haberdeki iddialara cevap vereceğine bir başka skandala daha imza attı. Bir büyükelçilik görevlisi, o gün gerçekleşecek veda yemeğine davetli olan gazetemiz yazarı Hilal Kaplan'ı arayıp daveti geri çektiklerini bildirdi. Aman ne büyük ceza!
Görev süresi boyunca "basın özgürlüğü" naraları atarak Türkiye'nin iç işlerine karışmayı vazife edinmiş John Bass'in gerçek yüzünü bundan daha iyi ne gösterebilir?
Bilmem hatırlar mısınız, FETÖ'nün yayın organı Zaman'a Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız mahkemeleri kayyum atadığında "nerede kaldı basın özgürlüğü" diye veryansın etmişti zatı şahaneleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar