AK Parti’nin önündeki meşakkatli yol

R. Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçmesi, AK Parti seçmeninin beklentilerini çok ciddi şekilde artırmış durumda. Bu beklentinin bir kısmı 2019'la alakalı. Malum 2019 seçim yılı olacak. Ve yeni...

R. Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçmesi, AK Parti seçmeninin beklentilerini çok ciddi şekilde artırmış durumda. Bu beklentinin bir kısmı 2019'la alakalı. Malum 2019 seçim yılı olacak. Ve yeni hükümet sistemi 2019'dan itibaren bütünüyle hayata geçecek.
Erdoğan yeni sistemin hayata geçmesi için büyük mücadele verdi. Bu mücadelenin merkezine Türkiye'nin ihtiyaçlarını koydu. Kendi siyasi ikbali için değil, ülkesinin siyasi istikrarını teminat altına almak için Cumhurbaşkanlığı sistemini savundu. 16 Nisan'da halk sistem değişimine onay verdi ve yeni bir siyasal ortam gün yüzüne çıktı.
Erdoğan bu sistem değişiminin sağladığı imkânla kurucusu olduğu partinin başına geçti. Şimdi önündeki en büyük imtihanlardan biri en önemli mimarlarından biri olduğu bu sistemde iktidar olabilmek. Erdoğan'ın bu süreçteki en büyük imkânı ise ülkenin tek merkez partisi olan AK Parti'nin başına geçmiş olması. Bu, hem Erdoğan için bir imkân, hem de parti için.
AK Parti'nin 2019'a kadar önünde meşakkatli bir yol var. AK Parti'nin 2019'a kadar "iktidar partisi" olma özelliğini sürdürecek olması bir yönüyle avantaj. Fakat diğer yandan ülkenin karşı karşıya kaldığı ve kalacağı meydan okumalar karşısında iktidar partisi olarak hedefe konma riski yüksek. Her şeyden önce Türkiye, birbirinden farklı terör örgütlerinin hedef aldığı bir ülke. Bunun anlamı açık. AK Parti, 2019'a kadar kapsamlı ve etkin bir terörle mücadele siyaseti yürütmek, bu siyasetini günden güne daha nitelikli hale getirmek zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar