Aydın Doğan partisinin 2019 hazırlıkları

Aydın Doğan Partisi (ADOP) 2019 seçimleri için kolları sıvamış görünüyor. Hedef malum: Erdoğan'ı mağlup etmek! Peki yerine kim geçecek? Esasında orası pek de mühim bir mesele değil. Ha Kemal...

Aydın Doğan Partisi (ADOP) 2019 seçimleri için kolları sıvamış görünüyor. Hedef malum: Erdoğan'ı mağlup etmek! Peki yerine kim geçecek?
Esasında orası pek de mühim bir mesele değil. Ha Kemal gelmiş, ha Meral! Ha Apo gelmiş, ha FETÖ! Hepsi olur, yeter ki Erdoğan bir gitsin!
Nasılsa yerine gelen ADOP'u iktidarına ortak alır. Medya kontenjanından olmadı, sermaye kontenjanından onu koalisyon ortağı yapar. Gizli ortak!

***

2019 seçimleri ADOP için bir ölüm kalım meselesi. Batı'daki velinimetlerine, özellikle Alman ortaklarına bunu anlatıyorlar. Oysa onlar bunu zaten biliyor! Olsun, ettekrarü ahsen, velev kane yüz seksen!
Ezcümle bütün ortaklar, elbirliğiyle 2019 seçimlerine müdahale edilmesi gerektiği fikrinde mutabıklar. En önemli aracın da ekonomik baskı olduğu kanaatindeler.
Onlara göre "eğer Türkiye 2019 seçimlerine bir ekonomik kriz havası içinde girerse bu Erdoğan'ın sonu olur!"
Belli ki yeni dönemin siyaset mühendisliği bunun üzerine kurulacak. 2014 ve 2015'te devreye soktukları stratejilerin hiçbiri sonuç vermedi. Ne terör saldırıları, ne sokak kalkışmaları, ne darbe girişimleri umulan faydayı sağlamadı. Erdoğan koltuğundan indirilemedi. Aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan halk nazarında daha da güçlendi, Erdoğan'ın siyasi vizyonunun Türkiye'nin özgürleşmesi ve büyümesi noktasında ne denli hayati bir öneme sahip olduğu çok daha fazla anlaşıldı.

Şimdi ekonomik baskı silahını kullanacaklar. Bu doğrultuda öncelikle yabancı sermaye yatırımlarının azaltılması için çaba sarf ediyorlar. Küresel alanda Türkiye'ye güveni sarsmak için çabalıyorlar. Medya üzerinden türlü türlü kara propaganda faaliyeti yürütüyorlar. Batılı hükümetler nezdinde Türkiye'ye yatırım yapan işadamlarına baskı yapılması için lobi çalışmaları yapıyorlar. İşsizlik oranlarını artırmak ve Türk lirasına değer kaybettirmek başlıca amaçları.

Ne yazık ki böyle. Malzeme bu. Muhalefetteyken böyle düşünenler, Allah muhafaza ellerine iktidar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar