Taha Özhan: PKK silah bırakmadıkça HDP Türkiye partisi olamaz

Özhan: Ortada dev bir sorun olarak duran PKK’ya dair tek cümle kurmayan bir partinin Türkiye partisi olduğunu iddia etmek ciddiyetsizliktir. Demirtaş en hızlı laf sokan siyasetçi olmak için çabalayıp duruyor. Silahsızlanma...

Özhan: Ortada dev bir sorun olarak duran PKK’ya dair tek cümle kurmayan bir partinin Türkiye partisi olduğunu iddia etmek ciddiyetsizliktir. Demirtaş en hızlı laf sokan siyasetçi olmak için çabalayıp duruyor. Silahsızlanma sululuk değil sorumluluk ister. 

SETA eski başkanı ve eski Başbakan başdanışmanı Taha Özhan, AK Parti’den Malatya milletvekili adayı. Memleketi Malatya’da çalışmalarını sürdüren Özhan ile seçim gündemi üzerinden HDP siyasetini konuştuk.
Kürt siyasi hareketini yakından takip eden Taha Özhan lisans eğitimini New York’ta, yüksek lisansını New School for Social Research’de “Küresel Ekonomi-Politik” alanında, doktorasını ''Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'' alanında yapmış bir isim.

2005'te Türkiye'ye döndü, SETA’nın kuruluşunda yer aldı ve saha araştırmaları yönetti. Ağırlıklı olarak Türkiye ve Ortadoğu’da siyasal dönüşüm üzerine çalıştı. AK Parti ile de yolları bu esnada kesişti. Davutoğlu’nun Başbakan olması üzerine SETA Başkanlığından ayrılarak Başbakan Başdanışmanlığı görevine atanan Taha Özhan şimdi Meclis için hazırlanıyor. Star Gazetesi, Daily Sabah ve Middle East Eye’da yazmaya devam eden Özhan’ın çok sayıda yayınlanmış eseri bulunmakta.

7 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldı ama seçim sonuçlarının nasıl bir meclis aritmetiği oluşturulacağı ilk kez öngörülemiyor, herkes bir pay bırakıyor. HDP’nin barajı aşıp aşamaması ve 7 Haziran sonrasına ilişkin ne derisiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar