Sur, Cizre, Silvan afet bölgesi ilan edilsin

Bölgede 90’lar tekerrür ediyor. Ama tersinden. 90’lar boyu terörle mücadele için hukuk dışına çıkarak sivil halkın çok ağır travmalar yaşamasına neden hoyrat devlet uygulamalarından ne varsa...

Bölgede 90’lar tekerrür ediyor. Ama tersinden. 90’lar boyu terörle mücadele için hukuk dışına çıkarak sivil halkın çok ağır travmalar yaşamasına neden hoyrat devlet uygulamalarından ne varsa akılda kalan, aynısını bugün PKK terör örgütü yapıyor.

Çatışmaları bilinçli olarak kırsaldan şehirlere çeken PKK, eline silah verdiği çoğu madde bağımlısı, suça bulaşmış çocukları araçsallaştırırken onların esir aldığı mahallelerdeki insanları da canlı kalkan olarak kullanıyor.

HDP’li ve DBP’li siyasetçiler ise sanki bu insanların yaşama hakkı başta olmak üzere, tüm hak ve özgürlükleri YDGH’lılarca gasp edilmemiş gibi, evleri, sokakları, camileri, kiliseleri, namusları, terör örgütünün mülkü haline getirilmemiş gibi teröre sivil kamuflaj yapmaya devam ediyor.

Tüm gayretleri, terörün ideolojik aygıtlarını kullanarak “Türk devleti kasten Kürt gençlerini katlediyor”, “TC Kürtlerin şehirlerini işgal edip katliam yapıyor” algısı yaratabilmek.

Ama işler ne Kandil’in ne Cihangir’in dilediği gibi gitmedi. Hesaplar hendeğe uymadı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar