Rusya kararlı: SSCB loading...

Haftalardır dile getirilen ama bazı uzmanların ısrarla Rusya'ya kefil olduğu, Biden'ın ise ısrarla ''Rusya Donbas'a girecek'' dediği Ukrayna-Rusya geriliminde süreç hızla savaş noktasına geldi. Putin dün gece bir saati bulan...

Haftalardır dile getirilen ama bazı uzmanların ısrarla Rusya'ya kefil olduğu, Biden'ın ise ısrarla ''Rusya Donbas'a girecek'' dediği Ukrayna-Rusya geriliminde süreç hızla savaş noktasına geldi.

Putin dün gece bir saati bulan canlı yayında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna'nın ''Donbas bölgesinin tarihsel olarak Rusya'nın bir parçası'' olduğunu, söyleyerek Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onayladığını duyurdu. Kremlin Rus ordusunu harekat emrini verdi.

Bu duyuru Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'ı işgal edeceğinin ilanı aynı zamanda.

Halihazırda Rusya'nın Ukrayna'yı kuzey, doğu ve güneyden kuşattığı, Ukrayna sınırında 190 bin Rus askerinin olduğu, bunun Ukrayna ordusunun iki katına tekabül ettiği söyleniyor.

Sıcak çatışma başlamadan önlenebilir mi, dünya buna odaklandı.

Putin'in hamlesinin ardından uluslararası gündem bir anda allak bullak oldu, uzun bir geceydi yaşanan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar