Prof. Dr. Kemal Sayar: Vatanımız evimizdir, Türkiye evini savunuyor

Sayar: PKK camilere, okullara, Mushaf’a yani bu ülkeyi vatan yapan ortak simgelere özellikle saldırıyor. Ama Türkiye toplumu çok dayanaklı ve inançlı. Terörün ve yandaşlarının ne yapmaya...

Sayar: PKK camilere, okullara, Mushaf’a yani bu ülkeyi vatan yapan ortak simgelere özellikle saldırıyor. Ama Türkiye toplumu çok dayanaklı ve inançlı. Terörün ve yandaşlarının ne yapmaya çalıştığını gördüğü için aynı yürek hizasında durdu.

Nasıl dayandık bunca saldırıya ve can yakan acıya?

Bir asırlık Kürt sorununun, kırk yıllık terör belasının ardından Türkiye, tam da Ortadoğu’da sınırlar yeniden çizilirken çok yönlü bir saldırı altında tutuldu. PKK başta olmak üzere DAEŞ, DHKP-C, MLKP gibi terör örgütleri kaba saba vahşi saldırılarla, sivil alandaki terör yandaşları sofistike kamuflajlarla Türkiye’nin fiziki ve manevi bütünlüğünü mümkünse parçalamaya, değilse zedelemeye çalıştı. Şükür ki Türkiye bu süreçten bölünerek değil birleşerek çıkıyor. Peki nasıl dayandık bunca acıya ve saldırıya? Toplum genelinin, bölge insanının ve şehit yakınlarının psikolojisi nasıl? Terörle mücadele döneminin psikolojisini Prof. Dr. Kemal Sayar ile konuştuk.

Zor bir çağda, zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve ülkemiz için de zor bir dönem. Türkiye’nin psikolojisi nasıl sizce?

Türkiye toplumu çok dayanıklı bir toplum. Vatanımız çok büyük bir saldırı altında, şer odakları birleşerek farklı cephelerden Türkiye’ye hücum ediyorlar. Fakat insanımızda bir dağılma, çözülme belirtisi görmüyorum. Bu meseleyi bir varlık ve yokluk meselesi olarak okuduğunu sanıyorum ekseriyetin. Tüm bu saldırılara karşı zihinsel ve ruhsal açıdan bunlarla başa çıkmaya hazır bir toplum görüyorum ben.

TÜRKİYE’DE SİYASETİ TOPLUM BELİRLİYOR

Bunu sağlayanın ne olduğunu düşünüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar