PKK siyasi çözümden korktuğu için saldırıyor

Silah bırakıp sınır dışına çıkacağı sözünü dünyayı şahit tutarak veren PKK, Temmuz ortasında Kandil talimatıyla yeniden silaha sarıldı. Öcalan’ın sözünün...

Silah bırakıp sınır dışına çıkacağı sözünü dünyayı şahit tutarak veren PKK, Temmuz ortasında Kandil talimatıyla yeniden silaha sarıldı. Öcalan’ın sözünün Kandil’de hükmü yok mu? AK Parti-Erdoğan düşmanlığından PKK dostu olan çevrelerin yürüttüğü algı operasyonunun aksine PKK hangi ülkeye güvenerek Türkiye’ye savaş açtı? HDP 80 vekile rağmen Kandil karşısında neden bu kadar güçsüz? 1996-99 arasında PKK ile devlet arasında “arabuluculuk” yapan, PKK’yı, PKK’yı etkileyen aktörleri-faktörleri ve süreçleri iyi bilen “Balıkçı” lakaplı İlhami Işık ile konuştuk.

IŞIK: Türkiye’de demokrasi, hak ve özgürlükler ne zaman genişlese, Kürtler’in TBMM’de temsili güçlense PKK “devrimci halk savaşı” başlatıyor. Şiddetin, ölümlerin sebebi PKK’dır. İran’ın güdümüne giren Kandil’e karşı HDP’nin tek çaresi ‘silahsızlanın’ diyen Öcalan’dır.

- PKK 11 Temmuz’da ateşkesi neden bitirdi ve 14 Temmuz’da KCK eş başkanı Bese Hozat’ın imzasıyla, 2012 yazındaki gibi yeniden bir devrimci halk savaşını başlattı?

Kurulduğu günden beri PKK’nin izlediği stratejiyi irdelediğimizde siyaseten gelebileceği en yüksek seviyede iken devletin ya da iktidarın ne yaptığından bağımsız olarak tekrar silaha sarılması ve “devrimci halk savaşı” denilen ucubeyi hayata geçirmesi hiç şaşırtıcı değil. Türkler ve Kürtler açısından hiç bir mantığı olmayan, meşruluğunu yitirmiş bu yöntem PKK için pekâlâ savunulacak bir yöntemdir. Kürt ve Kürtlerin hakları adına mücadele ettiğini söylüyorsa da her zaman birinci önceliği örgütün güçlenmesi büyümesi ve söz sahibi olmasıdır. PKK güçlenmek adına Kürtlerin bütün hak ve özgürlüklerini feda edebilecek bir anlayışa sahip olmuştur ve hep öyle davranmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar