Orhan Miroğlu: Özerklik ilanları tam bir fiyasko

Kürtlerin haklarını, taleplerini ve iradelerini gasp eden PKK ne yapmak istiyor? Kan dökerek özerklik ilan etmenin anlamı ne? PKK şu an hangi devletlerin terör taşeronluğunu yapıyor? Ve Türkiye bu kanlı çukurdan nasıl...

Kürtlerin haklarını, taleplerini ve iradelerini gasp eden PKK ne yapmak istiyor? Kan dökerek özerklik ilan etmenin anlamı ne? PKK şu an hangi devletlerin terör taşeronluğunu yapıyor? Ve Türkiye bu kanlı çukurdan nasıl çıkacak? AK Parti Mardin milletvekili Orhan Miroğlu ile konuştuk. Miroğlu Kürt siyasi hareketini yakından bilen bir isim. Çocukken TİP mitingleriyle siyasallaşmış, Kemal Burkay liderliğindeki Özgürlük Yolu saflarında ve 1990’lardan 2007’ye dek HADEP, DTP, BDP çizgisindeki partilerde bilfiil siyaset yapmış bir isim. Diyarbakır Askeri Cezaevi’nde 6.5 yılı, Kürtlerin Musa Ape’si Musa Anter’in hayatını kaybettiği saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulmuşluğu, PKK tarafından alenen tehdit edilmişliği var. ve tabi “Silahları Gömmek” dahil çok sayıda yayınlanmış kitabı.

Süreçte sorunlar olduğu, PKK’nın verdiği sözleri tutmadığı, devletin toplumun da tahammülünün giderek azaldığı biliniyordu ama yine de PKK 11 Temmuz’da neden ateşkesi bitirip 14 Temmuzda devrimci halk savaşı ilan ederek yeniden silaha sarıldı?

Birçok nedeni var bunun, ama en önemli neden, HDP’nin Haziran seçimlerinde aldığı sonuçtur: 80 milletvekili ve 6 milyondan fazla oy. Demokratik çözümün yolunu açacak yol bu yoldur. 90’lı yılların siyasi hafızasıyla meclise gelen Leyla Zana ve son isyanın lideri Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan, bu yola girmişler, ama Kürt gençleri hala dağlardalar. Bundan daha büyük çelişki olmaz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar