Nedim Şener’in masa telefonu neden çalmadı?

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, Gülen işgal örgütünün örgüt içi haberleşmede kullandığı ByLock’ınsahibiDavid Keynes’inkendisine, gazetedeki masa telefonundan...

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, Gülen işgal örgütünün örgüt içi haberleşmede kullandığı ByLock’ınsahibiDavid Keynes’inkendisine, gazetedeki masa telefonundan ulaştığını söylüyor.

CHP Genel Başkan yardımcısı Erdal Aksünger de aynı şahsın kendisine ulaşarak konuşmak istediğini ama büyük çelişkileri ve şüpheli ifadeleri dolayısıyla Keynes’le görüşmeyi reddettiklerini anlatıyor.

Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısını kendisine “av” olarak seçen FETÖ’nün “son tezgahı”na düşmediği için, bu dikkati ve hassasiyeti dolayısıyla tebrik etmeliyiz Aksünger’i.

Lakin, keşke Aksünger genel başkanını da bilgilendirseydi de, Hürriyet’in utanç dolu manşetler siciline bir yenisini daha ekleyen rezil manipülasyon hakkında “çok başarılı bir gazetecilik” demesini engelleyebilseydi.

***

Gelelim İsmail Saymaz imzasıyla çıkan “haber” görünümlü manipülasyona.

Önce ilkesel olarak şunu ortaya koyalım. Bir gazeteci, bir siyasetçinin sakındığı herhangi bir konudan ya da kişiden sakınmaz. Her olay, her olgu ve her konu haber konusu olabilir, olur; herkesle konuşulur. Haberin kriterleri bellidir ve son derece basittir, tekrar etmeyeceğim.

Burada nasıl olmuş, bakalım.

Çarpıtma, yanıltma çabası başlıktan başlıyor: Hürriyet’in seçtiği başlık “İşte herkesin aradığı ByLock”.

Hal bu ki muhabir daha giriş cümlesinde gazetesinin manşetini tekzip ediyor ve Keynes’i arayıp bulanın kendisi olmadığını, bilakis aranıp bulunanın kendisi olduğunu söylüyor.

Bu durum Hürriyet muhabirinin Gülen işgal örgütünün yetenekli ByLock’u tarafındankolayca “av”landığını, Hürriyet yazı işlerinin de bir yazı işleri masasında olması ve mutlaka işletilmesi gereken süzgeçten ne kadar yoksun olduğunu gösteriyor.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar