Moro İslami Kurtuluş: Ayrılığın önündeki en büyük engel barıştır

Yazı Dizisi 2 - Ayrılığa en büyük engel barış Filipinler Devlet Başkanı Aquino ile yüzyüze görüşen Moro İslami Kurtuluş Cephesi lideri Hacı Murat: Böylece aramızda güven oluştu...

Yazı Dizisi 2 - Ayrılığa en büyük engel barış

Filipinler Devlet Başkanı Aquino ile yüzyüze görüşen Moro İslami Kurtuluş Cephesi lideri Hacı Murat: Böylece aramızda güven oluştu, süreç hızlandı. Hükümet de ülkenin bölüneceği şüphesinden kurtuldu. Morolular özgür ve iyi yaşasa neden ayrılmak istesin?

MIKC savaşçılarının eşliğinde Kamp Darafana’ya doğru ilerliyoruz. MIKC askerlerinin ailelleriyle birlikte yaşadığı bir yerleşim yerinin ortasında bir kamp bu. Yemyeşil ve çok güzel bir bahçe içinde, konferans salonu şeklinde düzenlenmiş bir salona alıyorlar bizi. MIKC’nin bir numaralı ismi Hacı Murat bizi ayakta bekliyor. Her birimizle tek tek tanışıyor, tokalaşıyor. Sade giyimli, sakin tabiatlı. Nemin cilde sağladığı esneklik sayesinde Filipinlilerin yaşını tahmin etmek hiç kolay olmasa da sanki 65 yaşlarında.

Konuşmasına besmele çekerek ve MIKC merkez komutası ile Bangsamoro halkı adına bizi selamlayarak başlıyor. İlk cümlesi “Türkiye Bangsamoro halkının mücadelesine çok destek vermiştir, Türkiye’ye müteşekkiriz” oluyor.

3. taraf yokken sonuç da yoktu

Hacı Murat daha sonra sorularımıza şu cevapları veriyor: “Moro mücadelesi en uzun mücadelelerden biridir. İspanyol sömürgesine kadar gider. Atalarımız vatanlarını dinlerini korumak için savaştılar. İspanyollar Moro’yu ABD’ye sattı, onlar da Filipinlere devretti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar