İran işgalde de Ermenistan'ı destekledi

Azerbaycan’ın meşru vatan savunmasının sadece güney Kafkaslarda değil daha geniş ölçekte dengeleri sarstığına, oyuncuları şaşırttığına şüphe yok. Dağlık...

Azerbaycan’ın meşru vatan savunmasının sadece güney Kafkaslarda değil daha geniş ölçekte dengeleri sarstığına, oyuncuları şaşırttığına şüphe yok. Dağlık Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgalinde motivasyonun ve lojistiğin Moskova’dan sağlandığı herkesin bildiği bir sırken Rusya’nın bugünkü sessizliği konjonktürel olarak yorumlanıyor.

Sahayı ve olası masayı doğru anlayabilmek için İran’ın koordinatlarını ve sebeplerini de iyi bilmek gerekiyor.

Yakın dönemde Suriye’de, Libya’da, Yemen’de, bölgedeki çatışmalı alanlarda varlık gösteren İran bu kez nerede peki, ne yapıyor? Pozisyonu, hedefleri, korkuları nedir?

İran dış politikası ve modern dönem Şiî sekülerleşme süreci çalışan, ORSAM İran Uzmanı Doç. Dr. İsmail Sarı bugün köşe konuğum. Sarı, halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde öğretim üyesi.

İRAN TARAFSIZ DEĞİL, ERİVAN’DAN YANA

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Kara

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar