Hüseyin Yayman:Kandil çözümü istemiyor HDP Kandil’e itaat ediyor

Hüseyin Yayman, Hatay doğumlu. Siyaset bilimi doktorası Mektebi Mülkiye’den. Uzmanlık alanı Türk siyasal hayatı. Muhafazakâr hareketi ve Kürt sorununu yakından takip ediyor. Gazi Ün.’de öğretim üyesiyken ve...

Hüseyin Yayman, Hatay doğumlu. Siyaset bilimi doktorası Mektebi Mülkiye’den. Uzmanlık alanı Türk siyasal hayatı. Muhafazakâr hareketi ve Kürt sorununu yakından takip ediyor. Gazi Ün.’de öğretim üyesiyken ve medyada siyaset yorumlarken fiilen siyasete girdi. AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı. Kişiliğinin Hatay’ın çok dinli, çok dilli, çok kültürlü yapısından etkilendiğini, onu müzakereci/diyalogcu kıldığını düşünüyor. Evli, iki çocuk babası. Akiller Heyetinde de görev yapan Hüseyin Yayman’la seçimleri ve sürecin akıbetini konuştuk.

YAYMAN: PKK, Öcalan çözüm istiyor diye kerhen destek verdi ama çözüm değil yöneteceği bir coğrafya istiyor. Çatışma başlarsa bana yarar diye düşünüyor. HDP ise Erdoğan’ı tasfiye cephesinin son aracı konumunda, Kandil’in emrinde. Yine başaramayacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’a ve Diyarbakır’a gitti, büyük coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Ama HDP’li belediye başkanlarınca karşılanmadı. Niye?

2005’te Recep Tayip Erdoğan bu süreci başlattığında da Diyarbakır’da belediye başkanları Başbakanı karşılamamışlardı. Hatta çöpleri bile toplamamışlardı. 2005’teki bu olayı tarih nasıl yazdıysa bunu da yazacaktır. Çözüm sürecini millet destekliyor, Diyarbakırlılar destekliyor, toplum destekliyor. Masadan kalkan kendisi kaybeder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar