HDP eşcinsel evlilik vaat ediyor

HDP seçim beyannamesinde yer alan ve Türkiye toplumu için çok yeni, çok tartışmalı, kimileri içinse çok sarsıcı bir konu, Demirtaş’ın polemiklerinin ve sahne performansının gölgesinde...

HDP seçim beyannamesinde yer alan ve Türkiye toplumu için çok yeni, çok tartışmalı, kimileri içinse çok sarsıcı bir konu, Demirtaş’ın polemiklerinin ve sahne performansının gölgesinde kalmış durumda. 

Nedir o?

HDP’nin eşcinsel bireylerin kimliklerini anayasal olarak tanımayı, dolayısıyla Türkiye’de eşcinsel evliliklerin yapılmasını ve eşcinsellerin evlat edinebilmesini yasalaştırmayı vaat etmesi.

Olabilir tabi. HDP yasal bir partidir ve her parti, oyuna talip olduğu seçmene çeşitli konularda sözler verir. Aldığı her oy ise, vaat ettikleri konusunda toplumun rızasını, onayını alması demektir.

İşte bu netlik ve kesinlik içinde HDP seçmene şunu diyor, beyannamenin “LGBTİ’lerin eşit, özgür ve onurlu yaşam hakkı” başlıklı bölümünde:

“Partimiz cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini inkar eden, görmezden gelen ve hakim olan heteroseksüelizm üzerinde yükselen düzene karşı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve baskıyı ortadan kaldırarak LGBTİ’lerin eşit ve onurlu yaşam sürdürebilmelerini sağlayacak.” 

“Türkiye halklarını ve bu coğrafyada yaşayan tüm farklılıkları tanıyan yeni bir anayasa, LGBTİ’lerin eşitliğini tesis etmek için elzemdir. HDP, LGBTİ’lerin tanınma sorununu önemli bir problem olarak görerek eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımları gerçekleştirecek ve bununla birlikte homofobik ve transfobik toplumsal kültürün dönüşümü yönünde yürütülen mücadeleyi geliştirecek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar