Hayat gaziler için nasıl devam edecek?

Hiç tartışmasız, 15 Temmuz darbe girişimini “Allah-u Ekber” diyerek sokaklara çıkan ve çıplak elleriyle tankları durduran kahraman siviller engelledi. 251 vatan evladı şehit olurken 2 binden fazla kardeşimiz...

Hiç tartışmasız, 15 Temmuz darbe girişimini “Allah-u Ekber” diyerek sokaklara çıkan ve çıplak elleriyle tankları durduran kahraman siviller engelledi. 251 vatan evladı şehit olurken 2 binden fazla kardeşimiz yaralandı. Kolunu bacağını ya da hareket kabiliyetini kaybedenler oldu.

Terör nedeniyle can veren şehitlerimiz, vücut bütünlüğü bozulan gazilerimiz var aynı şekilde. Görüyoruz ki ne onlar, ne aileler pişman değil bu “değiş tokuş”tan. Mutmain bir kalple “vatan sağ olsun” diyorlar yahut “vatana feda olsun”.

Allah onlardan razı olsun. Bu büyük fedakârlığa karşı hissettiğimiz saygının, şükran ve minnetin ölçüsü olamaz. Mükâfatlarını ancak Allah verebilir zaten.

Lakin onlara ve ailelerine kocaman bir borcumuz var.

***

“Kalkmaya çalıştım, sol ayak var, sağ ayak yok. Ayağımın yerde olduğunu gördüm. Tamamen koptuğunu zannediyordum. Kopmamış, küçük bir yerden tutuyordu. Benim bir bacağım gitmiş önemli değil. Vatan için feda olsun” diyen kişi 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde zırhlı araçları delmek için kullanılan G61 kurşunlarıyla bacağını kaybeden imam Hüseyin Çınar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar