Hatayı YSK yaptı, fatura Yıldırım’a kesildi

31 Mart akşamı sandıktan çıkan ve sağlıklı şekilde sayılamayan oylarla 23 Haziran akşamı sandıktan çıkan ve bu kez titizlikle sayılan oylar arasındaki fark Türkiye siyasetini bir süre daha meşgul edecek.

Belli ki Cumhur İttifakı aleyhine de kullanılacak. 

Ekrem İmamoğlu hanesine eklenen her yeni oyun ciddiyetle değerlendirilmesi gereken çeşitli sebepleri var ama 31 Mart’ta iki aday arasında kurulan dengenin bu kadar kısa sürede Binali Yıldırım aleyhine bozulmasındaki temel etmen siyaset dışı, bana kalırsa. Kampanyalardan, adaylardan ve hatta performanslardan bağımsız olarak; seçimin yenilenmesidir insanları tepki vermeye zorlayan.  

Oyların sayımıyla başlayan, karşılıklı itirazlar ve savunmalarla süren, haftalar boyu siyasetin gündemini ve televizyon ekranlarını esir alan tartışma, tartışanlar dışında kimsede merak uyandırmadı, bilakis boğdu, bunalttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar