Dönecek bir sine-i millet bırakmadılar

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile birlikte 7 milletvekilinin daha tutuklanması sonrasında HDP Meclis Grubu ve MYK’sı Diyarbakır’da toplanarak “Meclis...

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile birlikte 7 milletvekilinin daha tutuklanması sonrasında HDP Meclis Grubu ve MYK’sı Diyarbakır’da toplanarak “Meclis çalışmalarını durdurma kararı” aldı. 

Bugün Meclis’te yapılacak grup toplantısında kürsü boş kalacak o yüzden. Ama bir sinevizyon gösterisi hazırlanmış. Önceki konuşmalarından kesitler dinleyip başkanlarını anacak; tutuklanma anı görüntülerini izleyip savcılığın iddia ettiği suçu ajitasyonla örtmeyi deneyecekler.

***

Malum, Meclis’te sandalye dağılımı “AK Parti 317, CHP 133, HDP 59, MHP 40, Bağımsız 1” şeklinde. Dolayısıyla HDP, üye sayısı bakımından Meclis grubunun halihazırda üçüncü büyük partisi.

Yani? 

İstenirse kalan 50 vekil Meclis’i duman edebilir.

Şayet tutuklamalar gayri hukuki ise tabi. HDP’nin savunması suçlamalardan güçlü ise. HDP’nin Türkiye’ye Ankara’dan söyleyecek sözü var ise. 

Ama öyle olmadı. HDP grubu, genel başkanlarını ve vekillerini Türkiye’de temsil gücünün en üst seviyede olduğu Büyük Millet Meclisi’nde; sözün kıymet bulduğu kürsüde savunmayı seçmedi.  

Meclis’te etkili bir siyasi mücadele yürütmek yerine minderden çekiliyor HDP.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar