Diyarbakır'da halay, mutfakta kalay! Peki ya tezkereye ne diyorsun?

Muhalefet partilerindeki adaylık yarışı tam gaz sürüyor.Her aday ''aday değilim, bakın işimde gücümdeyim'' dese de –rakiplerin şerrinden kaçmak için elbette-, ayrı ayrı aday programı...

Muhalefet partilerindeki adaylık yarışı tam gaz sürüyor.


Her aday "aday değilim, bakın işimde gücümdeyim" dese de –rakiplerin şerrinden kaçmak için elbette-, ayrı ayrı aday programı yürütüyor.

Daha doğrusu bir tür halkla ilişkiler programı...

Halka sevdirilmek istenen kişi, benimsetilmek istenen konu herkesin kolayca anlayıp algılayabileceği bir dizi reklam organizasyonuyla ulaştırılıyor kamuoyuna.

Bir icraattan, somut bir işten, gerçek bir durumdan yahut toplumsal faydadan bahsedilmez burada.

Mış gibi olması yeterlidir, algıyı oluşturabilmek için.

Millet ittifakının istekli isimleri de olguyu değilse bile algıyı değiştirebilmek için harıl harıl çalışıyor.

Görünen o ki ajansın çalıştığı reklamcı Kılıçdaroğlu için iki ana tema belirlemiş. Biri Z kuşağı için "demokrat dede" teması, diğeri "içinizden biri" teması.

İkisi için de Ankara'nın zengin semtleri arasında sayılan Çukurambar'daki evin "mütevazi" mutfağı dekor olarak kullanılıyor.

Mutfaktaki sıradan, olağan, gündelik halin bilhassa tercih edildiği açık. Ama asıl amacın, oluşturulmak istenen zıtlık olduğu da kimse için sır değil.

O açıdan Kemal Bey tüm ihtişamıyla ve keyifle yaslıyor sırtını modası geçen mutfak dolaplarına.

Zaten o gün bugündür mutfaktan çıkamadı Kılıçdaroğlu.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar