Darbe girişimi ve milli direniş

Yazı için bilgisayar başına oturduğumda Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde siyasi parti liderlerini kabul ediyordu.  AK Parti Genel...

Yazı için bilgisayar başına oturduğumda Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde siyasi parti liderlerini kabul ediyordu. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi milli mevzularda siyasi ayrılıkları aşabildikleri ve Cumhurbaşkanı’nın davetine icabet ettikleri için tebrik etmek isterim.

Türkiye’de en önemli mesele siyasi kutuplaşma dediklerinde ben hep şerh düşerdim. İki noktadaydı itirazlarım. Bir; siyasi partiler, medya ve örgütlü sivil toplum arasındaki ayrışma tabanda bu şiddette yoktu. İki; kutuplaşıldı denilen mevzular terör başta olmak üzere ülkenin milli meseleleriydi ve ayrışma götürmezdi. Nitekim 15 Temmuz saldırısı tam da bu ayrışılan noktada birleştirdi siyasi kutupları.

***

TBMM’nin FETÖ-CIA elemanlarınca 11 kez bombalandığı gecede Millet Meclisi’nin ışıklarını yakarak o çatı altında toplanan vekillerimiz hakikaten bu milletin vekili olduğunu ispat etmiş isimlerdir.

Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın sığınağa gitmeyi reddederek “biz kaçarsak kimse çıkmaz sokağa” uyarısı keza. Kürsüdeki konuşması ise gözlerimi yaşarttı.

O esnada yayında olduğum için herkesi her şeyi çok sağlıklı takip edememiş olabilirim ama gördüğüm kadarıyla AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, -eski gazeteci olması hasebiyle de- iyi iş çıkardı. Bombalar atılırken elindeki telefonla Meclisten anlık bilgi görüntü geçti.

Ertesi gün, dört siyasi partinin ortak bir metne imza atması ve dosta düşmana karşı birlikte fotoğraf vermesi çok önemliydi. İşgal girişimiyle burun buruna gelmiş Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunması -ne yalan söyleyeyim- beni ağlattı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman marşın diğer kıtalarını okurken son istiklal savaşı içinde olduğumuzu ve Allah’ın izniyle yine “yedi düvele” kafa tutacağımızı düşündüm.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar