CHP’nin kantin solculuğu ve teröre destek bildirisi

Cumhuriyeti kurmakla övünmek dışında hayra dalalet bir icraatına rastlanmayan CHP, teröre verdiği desteği önceki gün bir bildiriyle “taçlandırdı”. 15 Temmuz’a ve terör saldırılarına...

Cumhuriyeti kurmakla övünmek dışında hayra dalalet bir icraatına rastlanmayan CHP, teröre verdiği desteği önceki gün bir bildiriyle “taçlandırdı”.

15 Temmuz’a ve terör saldırılarına karşı tavır alışta önceliği MHP’ye kaptıracak kadar ağır kalan CHP, terörden suçlananlar için “acil” olarak toplandı. 

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nu alarme eden şey; HDP’lilerin PKK’ya üye olmak, lojistik sağlamak ve propagandasını yapmak iddialarıyla tutuklanması; Cumhuriyet gazetesi yazarlarının ise PKK ve FETÖ’ye hizmet suçlamasıyla hukuk karşısına çıkarılmasıydı.

CHP bildirisinin gerçeklikten kopukluğu ve tepkiselliği, -Başbakan Binali Yıldırım’ın isabetle vurguladığı gibi- üniversite kantinlerinde rastlanan ve zihinsel-fikirsel gelişimini tamamlamamış olmalarıyla ayırt edilen ham solcuların fakülte bahçesinde üç-beş kişiye okuduğu metinleri çağrıştırıyordu.

Nitekim bildiri Cumhuriyeti kuran partinin “beyin takımı”nı da ifşa etti. 

Bu trajikomik metne göre Savcılık, Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuki soruşturmayı derhal durdurmalıydı! HDP’lilerin tutuklanması anayasaya aykırıydı! Halkın direnme hakkı vardı ve CHP öncülük yapacaktı!    

Ülkenin ana muhalefet partisinin bu seviyede olması, Türkiye’nin en büyük dramıdır.

CHP’nin “sittin sene” neden hükümet olamadığının ve olamayacağının da belgeli bir ispatı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar