CHP şehit cenazelerinde neden istenmiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu şehit cenazelerine gidip acılı şehit yakınlarıyla aynı safta poz vermek istedikçe tepkiyle karşılaşıyor.  Mardin Midyat şehitlerinin cenazelerinde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu şehit cenazelerine gidip acılı şehit yakınlarıyla aynı safta poz vermek istedikçe tepkiyle karşılaşıyor. 

Mardin Midyat şehitlerinin cenazelerinde ayrı ayrı tepki gördü son olarak.

Oruçlu iken şehit düşen ve Edirne Selimiye Camii’nden uğurlanan Nefise Özsoy’un cenaze namazında şehit eşinin Kılıçdaoğlu’na yönelik “tepki”sini izlediyseniz görmüşsünüzdür.

Buna tepki bile denemez aslında.

O kadar içli, o kadar edepli, o kadar naif ki. 

Şehidin eşi Cumhur Özsoy da polis üstelik. Geçen yıl aynı yerde PKK saldırısında yaralanmış. Eylül Elif adında, anne özlemiyle büyüyecek beş yaşında bir kızları var.

Şehidin eşi

O gün şehidini “ukba”ya uğurlarken şehidin eşi, CHP liderini hemen yanında, kolu koluna değmiş buluyor. Rahatsız oluyor.

Şehit artık suskun, dilsiz, tepkisiz... Şehidin eşi, eşinin hukukunu korumak kaygısıyla huzursuz... Kıpırdanıyor, sabrediyor, gönlü daha fazla kaldırmıyor, tutup yer değiştiriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu bir anda persona non grata (istenmeyen adam)!

Sessizce. Edeplice. Asaletle.

Hem cenaze adabına hem şehidin hukukuna riayet ederek...

Orada, dostlar şehit cenazesinde görsün diye bulunmuyor çünkü o.

Eşini uğurluyor! Kızının annesini!

Ve özel bir an bu an. Nişan töreni kadar özel, düğün kadar özel.

O yüzden de kişinin iç huzurunu bozan, gönül bulandıran, oraya yakışmadığını, buna layık olmadığını düşündüğü birini -kim olursa olsun- istememe hakkı olmalı şehit yakınlarının.

Şehitlerden tekbiri esirgeme ve ille de Chopin’in ölüm marşıyla uğurlama saçmalığı gibi şehit cenazelerine kamu malı muamelesi yapma saçmalığı da bitmeli artık.

İnsan biraz utanır

Karnında altı aylık bebeğiyle şehit olan polis memuru Şerife Özden’in cenazesinde de protesto edildi Kılıçdaroğlu. Şehidin dayısı, çatışma alanından alınmış boş bir kovanı fırlattı Kılıçdaroğlu’nun ayaklarına doğru. Sonra da “üzgünüm, anlık bir refleksti, yapmamalıydım” dedi.

Lakin CHP affetmedi. Can havliyle ve Kemal Beyin yüksek katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi, boş kovan basına gösterildi, “o boş kovan bu boş kovandır” dendi, “polise güvenmiyoruz, kendi korumamızı artık kendimiz yapacağız” diye de eklendi.

Bir haftadır CHP’nin ve CHP yandaşı Erdoğan karşıtı medyanın gündemindeki tek konu bu.

Diyorlar ki “14 yıldır iktidarda AK Parti var, ne diye CHP’ye tepki gösteriliyor”. 

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar