Başörtüsü ve aile için referandum şart!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partiler, gerçekten milletin partisi olup olmadıklarına dair tarihi bir temsil yoklamasında. Başörtüsünü ve aileyi anayasal güvence altına alacak olan anayasa...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partiler, gerçekten milletin partisi olup olmadıklarına dair tarihi bir temsil yoklamasında.

Başörtüsünü ve aileyi anayasal güvence altına alacak olan anayasa değişikliği önerisi bugün Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

Ancak, geçen ay AK Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan teklifin nasıl görüşüleceği muhalefetteki yaklaşımlar ve masa içi rekabet nedeniyle epey belirsizlik içeriyor.

Anayasa değişiklik teklifi ilk gündeme geldiğinde destekleyeceklerine dair açıklamalar yapan İyi Parti ve HDP yetkilileri karşı blokta değişen hesaplar nedeniyle bugün farklı noktalarda duruyor.

HDP dün Anayasa Komisyonu çalışmalarına girmeyecekleri duyurdu.

Referandum korkusuyla sarsılan CHP ve İyi Parti ise hayli çelişik. Geçen hafta birlikte hareket eden iki parti hem AK Parti'nin ziyaret talebini reddetmiş hem Karma Komisyonu protesto etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar