Alman Meclisi’nde PKK destekçileri

Özlem Zengin ile birlikte hazırladığımız ve Pazar günleri Ülke TV ekranlarında yayınlanan İnce Fikir programında İdris Kardaş ile birlikte Mustafa Yeneroğlu konuğumuzdu. AK...

Özlem Zengin ile birlikte hazırladığımız ve Pazar günleri Ülke TV ekranlarında yayınlanan İnce Fikir programında İdris Kardaş ile birlikte Mustafa Yeneroğlu konuğumuzdu. AK Parti İstanbul milletvekili olan Yeneroğlu Almanya doğumlu ve 40 yıllık ömrünün 39 yılı Almanya’da geçmiş bir hukukçu. Sivil toplumda çalışmış, dolayısıyla Almanya’daki Türk toplumunun sorun ve çözümlerine olduğu gibi Alman hukuk sistemine, siyaset iklimine ve toplumsal dinamiklerine de son derece hâkim. Asimile olmamış. Hatta “entegre” tanımını da sorunlu buluyor ve “entegrasyonda tek yönlü uyum vardır, biz karşılıklı etkileşimi savunmalıyız” diyor. Dün Cumhuriyet’te Cem Özdemir röportajını okuyunca daha iyi anlıyorsunuz bu ayrımı ve olumsuz sonuçlarını. 

Dolaysıyla Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir’in ısrarını, Alman Parlamentosundan geçirilen ve 1915’e soykırım diyen yasayı ve olup biteni anlatabilecek en doğru isim Mustafa Yeneroğlu.

Dinlediklerimden çıkardığım çok önemli iki nokta var.

Bir: Almanya, 1915 olaylarını ve dolayısıyla tehcir dolayısıyla Ermenilerin yaşadığı acıları Türkiye’ye karşı araçsallaştırıyor. Amacı Erdoğan’ın şahsında Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ve mülteciler konusunda Türkiye’yi kendi menfaatlerini savunamaz hale sokmak.  

İki: Alman Parlamentosunda Türkiye karşıtı bir blok var. Sol Parti başta olmak üzere Yeşiller Partisi hem milletvekilleri düzeyinde hem kurumsal olarak açıkça PKK’yı destekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar