AK Parti’de yeni dönemin şifreleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilecek. Böylece 33 aylık ayrılıktan sonra kurucusu olduğu partinin tekrar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilecek.

Böylece 33 aylık ayrılıktan sonra kurucusu olduğu partinin tekrar başına geçmiş olacak.

Erdoğan 2 Mayıs günü AK Parti’ye yeniden üye olduğunda “Şu an Türkiye’nin gelecek umudu, taşıyıcı lokomotifi ve saldırılara karşı en büyük zırhı olan AK Parti gövdesi, başıyla buluşuyor”demiştim.

Resmen gerçekleşen bu birleşme yarın fiilen işlerlik kazanacak.

Birkaç noktayı özellikle kayıt altına alalım:

BİR:16 Nisan referandumuyla halkın anayasal hüküm haline getirdiği “partili cumhurbaşkanı” kavramının içerdiği mühim bir imkan böylece realize edilecek. Partili cumhurbaşkanı, üyesi olduğu partinin iç hukuku elveriyor, delegeler de istiyorsa, o partinin genel başkanı seçilebilecek.

İKİ: Parti içinde“çift başlılık” ve kafa karışıklığıyaşanmasının önüne geçilecek. Herkes işine gücüne bakacak.

ÜÇ: Siyasal açıdan toplumun tüm hücrelerine ulaşan, tavanla-taban arasında mütemadiyen süren kan dolaşımı sayesinde bilgi-duygu-görüş alışverişini sağlayan partilerle devletin-icraatın başı arasında sağlıklı bir iletişim kurulmuş olacak.

DÖRT: Cumhurbaşkanının temsil yetkisi sembolik olmaktan kurtulacak, toplumun algısı-duygusu-kararıyla beslendiği ve bu akış sürekli güncellendiği için temsili çok daha hakikatli, kararları çok daha isabetli olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar