ABD bahşedilen imkanı görmeli ve Gülen’i teslim etmeli!

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford bugün Türkiye’de. Yapılan açıklamaya göre İncirlik Üssü’ndeki Amerikan askerlerini ziyaret edecek ve Ankara’da ikili temaslarda bulunacak. Önce şunu belirtelim. Konu...

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford bugün Türkiye’de. Yapılan açıklamaya göre İncirlik Üssü’ndeki Amerikan askerlerini ziyaret edecek ve Ankara’da ikili temaslarda bulunacak.

Önce şunu belirtelim. Konu kaçınılmaz olarak 15 Temmuz darbe girişimi ve ABD’nin bu girişimdeki rolü-payı olacaktır elbette ama ziyaret aslında çok daha önce planlanmış.

Askeri bir yetkilinin temsil ettiği devletin siyasilerince onaylanmış, istihbarat örgütünce planlanıp desteklenmiş bir darbe girişimini kabul ya da reddetmesi beklenmese de darbecilerin İncirlik ve Diyarbakır Üssü’nü kullanımına dair çıplak sorulara muhatap olacağı kesin.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya’ya giderek NATO’nun son bir hamleyle asker yığdığı Avrupa sınırındaki Petersburg’da Putin’le görüşecek olması da, Amerikan Genelkurmay Başkanının ziyaretini askeri bir ziyaret kapsamından çıkarıyor. İhtimaldir ki ABD, Genelkurmay Başkanını Türkiye’ye eli boş göndermeyecektir.

***

Amerika’nın 15 Temmuz’la ilgisine dair kuşkuları, bulguları, olguları alta alta yazdığımızda bile, durumun “olağan şüpheli Amerika” mertebesinden ötede olduğu anlaşılır.

İlk somut durum FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yıllardır ABD’de ikamet etmesi. İkametiyle ilgili davaların spekülatif şekilde, Gülen lehine sonuçlanması ve ikamet izinlerinin CIA’in dahil olduğu karmaşık ve karanlık yollarla alınması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar