78 milyon + 241 şehit

Pazar günü İstanbul Yenikapı’daki Şehitler ve Demokrasi mitingine gitmek için yola çıkarken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken, bayraklarıyla caddeleri meydanları dolduran...

Pazar günü İstanbul Yenikapı’daki Şehitler ve Demokrasi mitingine gitmek için yola çıkarken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken, bayraklarıyla caddeleri meydanları dolduran milyonların coşkusuyla heyecanlanırken şehitlerimizin manevi huzurunda olduğumuzun farkındaydım. 

Sonuçta, onların o büyük fedakârlığı sayesinde 15 Temmuz gecesi kâbusla değil zaferle neticelendi. Onların o ilk andaki direnişi işgal girişimini kurtuluşa çevirdi. Bedenlerini tanklara, G3’lere siper ettikleri için ayrıldılar bu dünyadan. Ama giderken bizi birbirimize öyle bir perçinlediler ki bir milletin yeniden ete kemiğe bürünüşüne, dirilişine sahne oldu Yenikapı.

Kalplerimiz aynı sırla sırlandı artık. O mühürde 241 şehidin adı var.

Meydan ne dedi?

Meydan muhteşemdi. Sadece miting alanında toplanan 5 milyon ve meydana bağlanan caddeleri dolduran yüz binler değil, Yenikapı’ya gelebilmek için bayrağını alıp yola çıkan ama meydanın dolduğu anonslarıyla ve izdiham nedeniyle bulunduğu yerde kalan yahut 81 ilin meydanlarını dolduran 78 milyon Türkiyeli çok güzeldi, tek kelimeyle muhteşemdi.

15 Temmuz destanın kahramanıdır halk. Tanklara F16’lara kafa tutan, üç haftadır sabahlara dek meydanlarda nöbete duranların dünyaya meydan okumasıdır Yenikapı. PKK gibi FETÖ’ye de, terörün arkasında duran uluslararası işgal kuvvetlerine de “hadi oradan!” demesidir.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar