Bu sefer suçlu ‘Dış Güçler’ değil!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu enflasyon görünümünde bozulma, TL'deki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonunu gerekçe göstererek bir kademe...

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu enflasyon görünümünde bozulma, TL'deki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonunu gerekçe göstererek bir kademe düşürürken, görünümü negatiften durağana çevirdi.

Türkiye'nin kredi notu böylece yatırım yapılabilir düzeyin üç kademe altında bulunan BB-'ye inmiş oldu.

15 Temmuz sürecinden sonra kredi derecelendirme kurumlarının Türkiye’ye karşı tavırlarının iyi niyetli olmadığını yazmıştık. Bu durum biliniyorken karşı tarafa bahane vermemek için Türkiye’nin kapsamlı bir eğitim, hukuk ve ekonomik reformlarla yeniden yapılanma içine girmesi gerektiğini tüm ekonomi çevreleri ile birlikte biz de belirtmiştik.

Ancak ekonomi politikası yöneticileri bu zor yolu seçmek yerine kolay yolu seçtiler. Tıpkı başı ağrıyan Türk ekonomisine kalıcı tedavi uygulamak yerine, belirtileri ve bulguları gidermek için bir tedavi uyguladılar. Yani sadece ağrı kesici içirmeyi tercih ettiler.

AĞRI KESİCİ İLE BİR YERE KADAR

Son iki yıla baktığımızda Türk ekonomisindeki durgunluk tehlikesi nedeni ile KDV ve ÖTV gibi harcama vergi oranlarının düşürülmesi, sosyal güvenlik primlerinin ertelenmesi, iş başı yapan personelin giderlerinin bir bölümünün devlet tarafından üstlenilmesi, nakit sorunu olan girişimcilere KGF kredilerinin verilmesi gibi önlemler alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Freni patlamış kamyon misali… 21 Temmuz 2020 | 48 Okunma Şerefsiz kim? 11 Ekim 2019 | 991 Okunma 'Barış Pınarı' ile dolar uçar mı? 10 Ekim 2019 | 113 Okunma Ortalık karışacak! Ak Parti 2.şoku yaşayacak! 02 Temmuz 2019 | 5.257 Okunma Gözünüz aydın! Dolar 4 TL’ye düşer artık! 29 Haziran 2019 | 142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar