Bir çılgın Türk 'İbrahim Arıkan'

Bugün kıymetli büyüğümüz İbrahim Arıkan’ın hakka yürüyüşünün ikinci yıl dönümü. İbrahim Arıkan Yozgat'ta 5 çocuklu bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi....

Bugün kıymetli büyüğümüz İbrahim Arıkan’ın hakka yürüyüşünün ikinci yıl dönümü. İbrahim Arıkan Yozgat'ta 5 çocuklu bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi. Köylerinde okul olmadığı için dokuz yaşına kadar okula gidemedi. Ancak üstün zekâsı ile engel tanımadı, üniversiteyi bitirdikten sonra MEF dershanesini ve sonrasında okullarını açtı. Bir yurtdışı seyahatinde "kargo" nedir öğrendi ve Türkiye'nin ilk ve en büyük kargo şirketi olan Yurtiçi Kargo'yu kurdu.

Bu noktaya kadar okuduğunuzda onu, sadece on binlerce kişiye iş imkânı sunmuş dev bir kargo firmasının kurucusu veya MEF Üniversitesi ile doruk noktasına ulaştırdığı eğitim kurumlarını geride bırakmış bir iş adamı sanabilirsiniz. Ama gerçek çok farklı… Bunların daha ötesi var.

İbrahim Arıkan’a 2007-2008 yıllarında hazırladığım “Yurtiçi Kargo için riskler ve fırsatlar” isimli iki raporlarla yakın olma fırsatı bulmuştum. Kurduğumuz diyalogları şimdi düşündüğüm zaman, İbrahim beyin on yıl önceki yönetim tarzının bile, şu anın çağdaş olarak görülen işletmecilik kurallarından çok daha ileri olduğunu anlıyorum. Bu nedenle ders çıkarmamız adına bu yazıyı kaleme aldım.

İŞLETMECİLERE ARIKAN DERSLERİ

İbrahim bey, sıradan bir insanda olabilecek kibir, gurur, öfke gibi özelliklerini yok etmiş bir “Öğretmen” idi. Öğretmen diyorum çünkü bir patrondan çok eğitim yönü ağır basan mükemmel bir liderdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Freni patlamış kamyon misali… 21 Temmuz 2020 | 50 Okunma Şerefsiz kim? 11 Ekim 2019 | 991 Okunma 'Barış Pınarı' ile dolar uçar mı? 10 Ekim 2019 | 113 Okunma Ortalık karışacak! Ak Parti 2.şoku yaşayacak! 02 Temmuz 2019 | 5.257 Okunma Gözünüz aydın! Dolar 4 TL’ye düşer artık! 29 Haziran 2019 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar