Zeynep ile Kamil

Bugün sizlere aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu milyonlarca doğumun gerçekleştiği bir hastanenin öyküsünü anlatacağım.   Malatya’nın Arapgir’in de doğan Yusuf...

Bugün sizlere aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu milyonlarca doğumun gerçekleştiği bir hastanenin öyküsünü anlatacağım.  
Malatya’nın Arapgir’in de doğan Yusuf Kamil yoksul bir ailenin çocuğudur. Küçük yaşta yetim kalması üzerine amcası Osman Paşa onu yanına alır ve okutur. Zeki, yetenekli, becerikli, bilgili, dürüst ve çok çalışkandır. Daha 21 yaşında Divan-ı Hümayun Kalemi’ne kâtip olur. Birkaç yıl İstanbul’da çalıştıktan sonra Mısır’a, Vali Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın sarayına atanır.
Hidiv Sarayı’nın prensesi Züheyla Zeynep ise, M. Ali Paşa’nın üç kızından biridir. Güzel mi güzel, duygusal, narin ve merhametlidir. Kahire’nin yoksullarına yardım etmekte, herkesin derdiyle ilgilenmektedir.
Kamil kısa sürede Paşa’nın güvenini kazanır ve bir süre sonra Mısır Hazinesi’nin kâtibi olur. Yeni görevi nedeniyle sık sık Hidiv Sarayı’nda Paşa’nın huzuruna çıkmakta ve bu sırada Zeynep’i de görmektedir. İkisi de birbirinden fevkalade etkilenmiştir.
Kamil zamanla Paşa’nın evladı gibi olur. Ve bir gün Paşa Kamil’i yanına çağırır; 
“Zeynep ile birbirinize yakışıyorsunuz, kızımı sana nikâhlıyorum” deyiverir. 
Dillere destan bir düğünle evlenirler. Ancak bu evliliğe karşı çıkan çoktur. Kim oluyor da bu sıradan halk çocuğu Kavalalı ailesinden kız alıyordur. Nikâh öylesine tepki almıştır ki, Paşa ortalık yatışsın diye Kamil’i kısa süreliğine İstanbul’a göndermek zorunda kalır. 
1845 yılıdır, Sultan Abdülmecid, kız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 2.810 Okunma Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 20 Okunma Suyla yolculuk 232 - Cahide Sonku 09 Ekim 2018 | 2.192 Okunma İhsan Raif 02 Ekim 2018 | 2.116 Okunma S. Pınar ile A. Jale Aşkı 25 Eylül 2018 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar