Apollon’un Daphne aşkı

Geçen hafta Afrodit’in oğlu, aşk tanrısı Eros’u anlatmıştım sizlere. Bakın bu Eros neler yapmış; müziğin, sanatın ve şiirin tanrısı, Zeus’un oğlu, kâhin APOLLON’a. Anadolu...

Geçen hafta Afrodit’in oğlu, aşk tanrısı Eros’u anlatmıştım sizlere. Bakın bu Eros neler yapmış; müziğin, sanatın ve şiirin tanrısı, Zeus’un oğlu, kâhin APOLLON’a.

Anadolu kökenli (Likyalı veya Knidoslu), güçlü ve yakışıklı Apollo mükemmel okçudur ve attığı oklarla kötü insanlara ölümcül hastalıklar bulaştırmaktadır. Bir gün gökyüzünde, kendisi gibi ok ustası olan Eros ile karşılaşır.

“Ooo meşhur Eros sen misin? Ama duydum ki senin attığın okların yarısı insanların kalbine değil, bacaklarına saplanıyormuş”, diyerek, onunla alay eder. Bunu onuruna yediremeyen ve çok sinirlenen Eros; “Ben sana gösteririm Apollon! Yemin ederim oklarımı tattıracağım sana”, deyip kanat çırparak uzaklaşır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 2.810 Okunma Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 20 Okunma Suyla yolculuk 232 - Cahide Sonku 09 Ekim 2018 | 2.192 Okunma İhsan Raif 02 Ekim 2018 | 2.116 Okunma S. Pınar ile A. Jale Aşkı 25 Eylül 2018 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar