Millet kar çilesi çekerken

Habertürk Gazetesi Yazarı Esin Övet’in bugünkü (26.01.2022)’’ Millet kar çilesi çekerken‘’ başlıklı yazısı.

Memlekette doğal afetler baş gösterdiğinde. Sosyal medyada "ınfulencer"ların paylaşımları ne derece önemli ya da gerekli?

Malumunuz. Bu uzun süredir tartışılan bir konu. Bitecek gibi de gözükmüyor.

Ancak pazartesi gecesi yani önceki ki akşam saatlerinde hızla başlayan kar fırtınası İstanbul'da kar çilesine döndü. Ve bu çile yaşanırken, insanlar saatlerce arabalarında mahsur kalmışken, evlerine ulaşamıyorken. Sosyal medyada bazıları paylaştığı "Bilmem ne krem şu işe yarıyor", "Bilmem ne oje indirime girmiş", "Bilmem ne botu almanın tam zamanı" demek bana göre doğru değil. Hatta terbiyesizlik.

Hatta, "Uludağ şöyle güzel", "Sıcak şarap içmenin tam zamanı", "Of karda ne de güzel sucuk-ekmek yapılır" tadında paylaşımlar bile sevimsiz.

Yok kardeşim olmaz. Olamaz.

Hatta evde yapılan yemekleri bile paylaşmak terbiyesizlik.
Hava soğuk. Millet aç, susuz. Bitap düşmüş. Saatlerce soğukta sokakta kalmış. Evine ulaşamıyor. Sen milletin gözüne yaptığın keki, böreği, yemeği sokuyorsun.

Bunların hiçbirinin bir anlamı ve sevimli tarafı yok. Bunlar duyarsızlık. Ve gerçekten terbiyesizlik. Sonradan görmelik.

Bizim ülkemizde yağmur bile sorunken. Hiçbir şey yokmuş gibi paylaşım yapmak normal değil. Gerçekten değil.

Normalleştirilemez. Bunu da kabul etmiyorum. Millet arabalarının içinde çile çekerken. Çoluk-çocuk bu normal değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bravo Merve şimdi sıra Oscar'da 29 Mayıs 2023 | 195 Okunma Bu bir şiddettir 27 Mayıs 2023 | 242 Okunma O zaman benden size "Aşkın Olayım" gelsin 25 Mayıs 2023 | 213 Okunma Icardi'nin yapmaya çalıştığı 24 Mayıs 2023 | 70 Okunma Sosyal insanların yalan söylemesi daha muhtemelmiş 20 Mayıs 2023 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar