Haber kin ve nefret duygusu ile yapılmaz

Habertürk Gazetesi Yazarı Esin Övet'in bugünkü (24.11.2022)'' Haber kin ve nefret duygusu ile yapılmaz'' başlıklı yazısı.

Haber neyse onu vermek gerek. Haber kin ve nefret ile sunulmaz, yapılmaz. Haber başka yerlere çekilmez, kişiselleştirilmez.

Haberin 5N1K'sı vardır.

Haberde olmayan bir detay aktarılmaz. Varmış gibi yapılmaz.

Haber kulaktan duymaysa, çirkin bir şekilde abartılmaz ve "İddia" diye özellikle belirtilir ve araştırılır.

Haber araştırılmadan, "Doğru doğru" diye üstüne basa basa hatta kin ve nefret ile sunulmaz.

Diye diye yazıyoruz ama nafile.

Bir kez daha yazayım belki görüp utanırlar diyeceğim ama hiç sanmıyorum!!

Bazılarındaki bu kin ve nefret korkunç gerçekten. Bu nasıl kadının kadına saygısızlığıdır!!! Bu tipler magazin haberciliğinin tüm itibarını, tüm saygınlığını yok etti. Peh!!! Yazıklar olsun size.

Mevzu Hadise...

Geçen yıl Nisan ayında Ebru Gündeş, 11 yıllık eşi Reza Zarrab'a "İhanete uğradım" diyerek boşanma davası açtıktan hemen sonra Hadise bombası patlamış ikilinin Amerika'da tatil yaptığı haberleri gündemi bomba gibi düşmüştü.

Bir yıl içinde bu konuda defalarca haber yapıldı. Yazıldı, çizildi. Önceki gün de, ikilinin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı ki bakın bu bir haberdir.

Yani gerçek haberciler yapması gerektiği gibi haberi yapmış sunmuş. Haberde kin, nefret, hakaret ifadeleri yok. Fakat işi bu olmayan gözü kin ve nefret bürümüşler, hatta hem cinsinden nefret edenler konuşuyor da konuşuyor. Korkunç bir üslup ile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bravo Merve şimdi sıra Oscar'da 29 Mayıs 2023 | 195 Okunma Bu bir şiddettir 27 Mayıs 2023 | 242 Okunma O zaman benden size "Aşkın Olayım" gelsin 25 Mayıs 2023 | 213 Okunma Icardi'nin yapmaya çalıştığı 24 Mayıs 2023 | 70 Okunma Sosyal insanların yalan söylemesi daha muhtemelmiş 20 Mayıs 2023 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar