Birinin "Kornaya bas" demesine ilk kez bu kadar sevindim

25 yıl önce ehliyet sınavına giriyorum. Nasıl heyecanlıyım. Maslak'ta bir bölgede. Ama tam hatırlamıyorum yerini. Sanırım Ayazağa tarafı olabilir. İşlek bir cadde. Sabahın erken saatlerinde gidip sınava...

25 yıl önce ehliyet sınavına giriyorum. Nasıl heyecanlıyım.

Maslak’ta bir bölgede. Ama tam hatırlamıyorum yerini. Sanırım Ayazağa tarafı olabilir. İşlek bir cadde. Sabahın erken saatlerinde gidip sınava girmek için sıramı bekliyorum.

Sıra geldi.

Arabaya bindim. Yanımda da kurs yönetiminden birisi. Arka koltukta ise, bana “Ehliyet alabilir” ya da “Alamaz” diyecek kişi.

Adını hatırlamıyorum. Zaten aşırı heyecanlı ve olaya konsantreydim.

Her neyse!!!

Sınavı başarıyla geçtim. Kalkış, duruş, park etme falan tamam. Bir tek sorun var. Kornaya basmamışım.

Ama bana göre basmak için bir sebep yoktu. Çünkü yolda giderken insanların karşıdan karşıya geçtiğini gördüm. Ve durup yol verdim. Fakat arka koltukta oturan kişi, “Sen durdun yol verdin, fakat yine de kornaya basman gerekiyordu. Onların seni fark etmesi için” dedi.

O zaman da bu cümleyi asla anlamamıştım, şimdi de anlamıyorum. Ve hayatım boyunca da kornaya basan, basmak isteyen, onaylan insanlardan hisç haz etmedim.

Ve itiraf edeyim trafikte ya da yolda yürürken en çok kornaya basan kişilerle kavga ettim. Bir de sokağa çöp atan kişilerde. Her neyse!!!

Şimdi diyeceksiniz ki, "Ne alaka şimdi bu mevzu!"

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bravo Merve şimdi sıra Oscar'da 29 Mayıs 2023 | 195 Okunma Bu bir şiddettir 27 Mayıs 2023 | 242 Okunma O zaman benden size "Aşkın Olayım" gelsin 25 Mayıs 2023 | 213 Okunma Icardi'nin yapmaya çalıştığı 24 Mayıs 2023 | 70 Okunma Sosyal insanların yalan söylemesi daha muhtemelmiş 20 Mayıs 2023 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar