Üretici ve tüketici olarak krizden nasıl korunacağız?

Ekonomik krizi, demokrasi ve hukukun gerilemesi tırmandırdı. Bunu nasıl biliyoruz? 1. Avrupalı, Amerikalı yabancı yatırım sermayesi artık Türkiye'de yatırım yapmıyor. Tersine Türkiye'deki şirketlerini satarak...

Ekonomik krizi, demokrasi ve hukukun gerilemesi tırmandırdı. Bunu nasıl biliyoruz?

1. Avrupalı, Amerikalı yabancı yatırım sermayesi artık Türkiye'de yatırım yapmıyor. Tersine Türkiye'deki şirketlerini satarak çıkıyorlar. Nedeni tamamıyla hukuk ve demokraside güven kaybına dayanıyor. Bir ara Araplar geliyordu. Artık Katar dışında Arap sermayesi de gelmiyor. Dahası biliyorsunuz Suudiler Türk mallarını boykot ediyor.

Türkiye'de yatırım yapan, Çin ve Ruslar kaldı. Onlarda ölmüş eşek arıyorlar. Çünkü satılan şirket çok alıcı az.

Bu durumda, yerli sermaye için eğer yatırım süresi uzunsa, yeni yatırımlar için krizler yatırım için bir fırsat olabilir. Çünkü bu günkü sistem hayatın olağan akışına aykırıdır. Siyasette ne olursa olsun, sistemin değişmesi gerekiyor. Şimidi emek ucuz. İşsiz sayısı fazla. Dövizle borçlanmadan yatırım yapılabilir. Genişleme döneminde üretim başlayabilir.

Eğer demokrasi ve hukukta çağdaş bir  kurumsal yapı kurulursa, Türkiye'nin iç dinamikleri de harekete geçer. Krizden çıkış hızlanır.

2. İşçi ve memur bugün çektiği eziyetten dolayı bilinçlenirse geleceğini kurtarır. Bugün organize olur. Sendikalaşma hızlanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar