Siyaset bir meslek değildir

Meseleyi CHP'de bazı aday adaylarının tepkisi ve bazılarının da istifası ile sınırlı olarak tartışmak istiyorum.Algan Hacaloğlu, partide il başkanlığı ve üst düzey yöneticilik...

Meseleyi CHP'de bazı aday adaylarının tepkisi ve bazılarının da istifası ile sınırlı olarak tartışmak istiyorum.

Algan Hacaloğlu, partide il başkanlığı ve üst düzey yöneticilik yapmıştır. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra milletvekili olmadı. Ancak sonrasında hiçbir şey değişmemiş gibi her seçimde partisine katkıda bulunmak için elinden ne gelirse yapıyor. Şimdi de  partinin yararlanacağı bir "Seçim Bildirgesi (PUSULA 09)'' hazırlamış.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday olmadı veya yapılmadı ve fakat; "Başka partiden aday olmak isteyen arkadaşlara prim vermeyeceğiz. Siyaset bir meslek değil. Yapar bırakırsın, partine çalışırsın" diyor.

Fabrika işçisi veya kamyon şoförü veya profesör... Herkes milletvekili olur. Belediye başkanı olur. Sonrasında mesleğine döner. Ne var ki bizde bir defa belediye başkanı veya milletvekili olan, başka iş yapmak istemiyor. Siyaseti meslek haline getiriyor. Mesleği olanlar da unutuyor.

Siyaseti meslek olmaktan çıkarmak için, kadroların zaman içinde yenilenmesi gerekir.

Aslında birikimi olan ve bunu toplum için kullanmak isteyenler zaten aynı zamanda siyasetin meslek olmadığının da bilincinde olanlardır. Topluma yararlı olmak ev ev dolaşmakla olmaz. Tüm mesaisi ev dolaşmak olanlar, icraata zaman bulmazlar. Bunun içindir ki, siyasette denge önemlidir. Projeleri olanlar, toplum için yararlı uygulama yapanlar elbette topluma daha yararlı olurlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar