Ruslar ortaklık değil, hegemonya kurmak ister

Ruslar, elinden gelsin veya gelmesin diğer ülkelerle eşit ilişki değil, hegemonya kurmak ister. Çarlık Rusyası, Komünist Sovyetler Birliği veya bu günkü despot Putin rejimi, hiç fark etmez.

Sovyetler döneminde, Moskova, ipler Sovyet ülkelerden birinin elinde olmasın diye, fabrikaları çeşitli Sovyetlere bölmüştür. Söz gelimi traktörün motoru bir Sovyet'te, gövdesi bir Sovyet'te ve lastikleri de bir başka Sovyet'te üretiliyordu. 

Tarihi boyunca Ruslar, Avrupa yaşam tarzını aldı fakat demokrasiyi alamadı. Ya da özellikle uzak bırakıldı.

Sovyetler, Kurtuluş Savaşında Türkiye'ye destek verdi, fakat arkasından Stalin boğazları, Kars ve Ardahan'ı istedi.

Hükümet, son yıllarda Rusya ile ilişkileri geliştirmek istedi… Bunu bazıları Türkiye sanki NATO'ya üye değil de bağımlıymış gibi yorumlayarak, ''Türkiye'nin bağımsız davranması'' olarak yorumladı. Halen Dışişleri Bakanlığı sitesinde "Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe dayanmaktadır" deniliyor. Ama hangi geçmişe?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar