Popülizm işsiz sayısını artırdı

Türkiye'de yazın 5,5 kışın 6 milyon işsiz var. İşsizlik sigortası olmayan işsizlerin öncelikli beklentisi, iş değil devlet bütçesinden yardım almaktır. Bunun içindir ki siyasi iktidarın bir istihdam...

Türkiye'de yazın 5,5 kışın 6 milyon işsiz var. İşsizlik sigortası olmayan işsizlerin öncelikli beklentisi, iş değil devlet bütçesinden yardım almaktır. Bunun içindir ki siyasi iktidarın bir istihdam politikası yoktur. Bütçeden para dağıtabilmek için, kamu stratejik altyapılar dahil herşey özelleştime kapsamındadır .

Hükümet işçinin işsizlik sigortası fonundan zaman zaman kanunla bütçeye kaynak aktarıyor, Altyapı yatırımlarını, kara yollarını, köprüleri ve tünelleri özel sektöre borçlanarak yaptırıyor .

Siyasi iktidar bütçeden dağıttıklarıyla yatırım yaparak, işsiz sayısını yarı yarıya azaltabilirdi. Bu takdirde iş sahibi daha bağımsız düşünebilecek ve siyasi tercihlerini daha doğru kullanabilecekti. 

Popülizm politikalarının başarı şansı, toplumun eğitim durumu ve demokratik bilinç seviyesi ile ters orantılıdır. Türkiye şartlarında muhalefet partileri de ekonomide öngördükleri istikrar politikalarının AKP'nin popülizm politikaları ile rekabet edemediğini anladılar ve onlar da popülizm yapmaya başladılar.

Gerçekte ise para dağıtmak işsiz sayısını artırır. Çalışanları tembelleştirir. Para dağıtmak yerine aynı kaynaklarla devlet ya iş kurmalı veya iş kurulmasına yardımcı olmalıdır.

Yani siyasi iktidar "Para yerine iş dağıtmalıdır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar