Her yokuşun bir inişi vardır

Dünya virüsü yenecektir. Ancak kriz sonrası herkesin merak ettiği iki soru var; Birisi ekonomide hızlı canlanma olur mu? İkincisi kriz otokrasiyi tırmandıracak mı?

Kriz öncesi zaten Dünya da küreselleşmenin pili bitmeye başlamıştı. Yapısal dengeler bozulmuştu. Konjonktür iniş yönünde idi.

Konjonktür ekonominin içinde bulunduğu son durumu, sonucu ifade eder. Konjonktürel dalgalanma ise  ekonomide büyüme ve daralma dönemlerinin dönüşümlü olarak yaşanmasını ifade eder.

Dünyada ve ülkelerde uygulanan iktisat politikalarının bir zaman sonra dinamizmi bitiyor. Siyasi iktidarlar popülizme sapıyor. Spekülatörler piyasa düzenini  bozuyor. Sektörel dengeler bozuluyor. İniş başlıyor.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Keynesgil genişletici politikalar ile dünya ekonomisi bir genişleme yaşadı. Sonrasında 1970 petrol krizi ile daralmaya başladı. Küreselleşme süreci başladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar