Güven krizi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet sektörü (finans hariç), perakende ticaret sektörü ve inşaat sektörü olarak üç sektörde; ve yine tüketiciler nezdinde, anketler yaparak güven endekslerini...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet sektörü (finans hariç), perakende ticaret sektörü ve inşaat sektörü olarak üç sektörde; ve yine tüketiciler nezdinde, anketler yaparak güven endekslerini açıklıyor.

Bu endeksler üretici ve tüketicilerin bugün itibariyle ne durumda olduklarını ve gelecek dönem için beklentilerini ortaya koymaktadır. Beklentiler ekonominin geleceğini belirlemede etkilidir..

Eylül 2018 Endeksleri,  üreticide ve tüketicinin panik içinde olduğunu, güven krizi yaşadıklarını gösteriyor.

Ekonomik krizler güven krizi ile başlar. Üreticinin ve tüketicinin morali bozuk olursa, ekonominin iç dinamikleri çöker. Dibe vurmadan da düzelmez.

Sektörel güven endeksleri içinde, hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endeksi geçen sene Eylül ayında 100' ün üstünde idi. Yani güven vardı. Bu sene Eylül ayında 100'ün çok altına düştü. Güvensizlik oluştu.

İnşaat sektörü geçen sene de güven sınırı altındaydı bu sene daha çok düştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar