Geçim derdi dibe vurdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu yılın ilk altı ayında 53 bin esnafın işletmesini kapattığını açıkladı. Kapanan işletme sayısı...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu yılın ilk altı ayında 53 bin esnafın işletmesini kapattığını açıkladı. Kapanan işletme sayısı açılan işletme sayısının iki katı oldu.

Öte yandan, BDDK verilerine göre, bu sene 16 bin 133 KOBİ kredisini ödemeyip takibe düştü.

Dikkat edersek, her tarafta Cafe açılıyor. Herkes büfe açmak istiyor. Yine herkes girişimci kredisi alıyor.

Esnaflığa ve esnaf kredisine olan yoğun talep, insanların işsiz ve fakir kalmasından ileri geliyor. İşsiz sayısı 5.5-6 milyondan aşağı düşmüyor.

İşsiz kalanlar, gelirini kaybedenler, enflasyondan dolayı geçim derdine düşenler hayatlarını sürdürebilmek için, bir geçim kapısı yaratmak istiyor. Ya esnaf oluyor veya kredi kullanıyorlar.

Esnaf olanların bir kısmı rekabet edemiyor. Bir kısmı da zaten girişimci kredisi almak için önce bir yer gösteriyor, sonra dükkanı kapatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar