Fakirimiz neden arttı?

Ekonominin üç ayağı var... Üretim, istihdam ve gelir dağılımı. Bu üçünün dengeli gitmesi gerekir.Ekonomi yönetiminin işi gücü algı yaratmaktır. Bunun için büyümenin olduğu...

Ekonominin üç ayağı var... Üretim, istihdam ve gelir dağılımı. Bu üçünün dengeli gitmesi gerekir.

Ekonomi yönetiminin işi gücü algı yaratmaktır. Bunun için büyümenin olduğu dönemlerde, ekonomiyi göklere çıkarıyor.

Gerçekte ise büyüme var ve fakat işsizlik azalmıyorsa, gelir dağılımı daha çok bozuluyorsa, büyümenin bir önemi yok demektir.

Yine büyüme dış borçla finanse ediliyorsa, dış borç da yatırım için alınmıyorsa,  gelecek imkanlarımızı bugünden kullanıyoruz demektir.

Büyüme işsizliği azaltmıyorsa, bunun nedeni üretimde ithal girdi oranının yüksek olmasıdır. Büyüme ithalatı artırıyor. Ara malı ithal ettiğimiz ülkelerde istihdam yaratmış oluyoruz.

Kaldı ki kapasite kullanım oranı düşük olduğu için, üretim artışı yeni yatırım gerektirmiyor. Dahası Türkiye'de yatırım ortamı yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar