Demokrasi kültürü

Türkiye son 70 yıl içinde, solda devrim, İslam'da dava ideolojik çaprazı içinde, hem ekonomik anlamda geri kaldı, hem de demokrasiden oldu. Her iki ideoloji de demokrasiye karşıdır.Din felsefesi bizim uzmanlık alanımız...

Türkiye son 70 yıl içinde, solda devrim, İslam'da dava ideolojik çaprazı içinde, hem ekonomik anlamda geri kaldı, hem de demokrasiden oldu. Her iki ideoloji de demokrasiye karşıdır.

Din felsefesi bizim uzmanlık alanımız değil... Ancak genel olarak biliyoruz ki İslam'da Kur'an anayasadır. Kur'an ayetleri ve hadis hükümleri yaşamı düzenler.

Prof. Dr. İlhan Arsel, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski öğretim üyesidir. 1960 sonrası kurucu meclis anayasa komisyonu üyeliği yapmıştır.

İlhan Arsel'e göre özetle "İslam demokrasi ve laik düzen kabul etmez. İslam'da egemenlik halka değil Tanrı'ya aittir. Kur'an anayasa hükmündedir. Kur'an ve hadis hükümleri kişilerin tüm yaşamlarını düzenler. Zaten teokrasi sözcüğü de, iktidarın Tanrı'ya ait olduğunu belirten bir sözdür. İslamiyet teslimiyet anlamına gelir. Yönetenler akla mantığa uymasa da Kur'an hükümlerini aynen uygulamak zorundadır."

İslam'da davanın şeriattan başka çıkış yolu yoktur. İdeolojik İslam, Siyasi İslam anlayışı içindeki İslam'da demokrasiyi tartışmak, zaman kaybıdır.

Dün Facebookta, Tr.Sputniknews.Com kaynaklı bir haber vardı. İslami bir yazar "Ben eğitime, spora, kültüre, aydınlanmaya karşı biriyim." diyordu. Bu yazar gerektiğinde AKP'ye de karşı çıkan doğru sözlü bir yazar olarak tanınır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar