CHP, İnce dışında İstanbul'u kaybeder

Hürriyet'te Yalçın Bayer köşesinde CHP'li veya CHP'ye gönül vermiş herkesin dikkat etmesi gereken ve aynı zamanda üzüntü duyacağı bir başlık ve altında bir haber yayınladı:''CHP'de bazı...

Hürriyet'te Yalçın Bayer köşesinde CHP'li veya CHP'ye gönül vermiş herkesin dikkat etmesi gereken ve aynı zamanda üzüntü duyacağı bir başlık ve altında bir haber yayınladı:

''CHP'de bazı belediyeler gerçekten satılık mıdır?" Bu başlığın altında "Kimi çıkar grupları amaçları doğrultusunda bu ilçeleri kendi ekiplerine katmak için genel merkez yöneticileri üzerinde çalışıyor. Çok büyük paraların konuşulduğu duyumlar arasında." haberi yer alıyor.

Kamuoyunda bu tür konuşmaları önlemenin tek yolu, ön seçim yapmaktır. Ön seçimde de şaibeli oy verenler olabilir. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri CHP'nin geleceğini belirleyecektir. Bunun farkında olan CHP delegeleri çoğunluktadır. Bu çoğunluğun kendi ufak çıkarları yerine, idealist davranacağına partinin geleceğini düşüneceğine inanıyorum.

Cumhuriyet'te yayınlanan bir ankete göre, adaylık sıralamasında Muharrem İnce açık ara önde çıkıyor.

Dahası, Kılıçdaroğlu siyasette duygusal davranmayan bir liderdir. İstanbul'u kazanmak için yaşanmış kurultay toplama sorunlarını demokratik bir hak olarak görüp, gündemde tutmayacak birisidir. Bu anlamda İstanbul'u almanın tek yolu İnce'nin adaylığıdır.

1- Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç kişiden birinin oyunu alarak, siyasi performansını ispat etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar