Milletin seçim sınavı

24 Haziran seçimlerinde hem Cumhurbaşkanı, hem de milletvekilleri seçilecek. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı için geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 8 Temmuz'da ikinci oylama...

24 Haziran seçimlerinde hem Cumhurbaşkanı, hem de milletvekilleri seçilecek. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı için geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 8 Temmuz'da ikinci oylama yapılacak.

Anket yapanlar, siyasi partilerin oy oranını tespit etmek için anket yapıyorlar. Anketler arasında da çok fark var. Söz gelimi bir şirketin anketinden AKP'nin oy oranı yüzde 56.2 çıkarken bir başkasının anketinden yüzde 38.5 olarak çıkmış. Yine birisinin anketinden MHP'nin oy oranı yüzde 23.4 çıkarken  diğerinden yüzde 5 olarak çıkmış.

Her şeyden önce bu anketlerin paralı yaptırıldığı, manipülasyon olduğu ortadadır. Eğer siyasi partiler bu anketleri kamuoyunu yönlendirmek için yaptırıyorsalar yanılırlar... Ters teper... Çünkü anketlerde manipülasyon olduğu çok açıktır. 

Öte yandan siyasi parti oyları ile Cumhurbaşkanı oyları çok farklı olacaktır. Söz gelimi Muharrem İnce'nin oy potansiyelinin, partisinden daha yüksek olduğu, kalabalıkları toplamasından ve halkla bütünleşmesinden anlaşılıyor.

Daha önemlisi, parti oylarından daha önemli olarak, bu seçimler aynı zamanda Türkiye'nin siyasi geleceğinin oylanmasıdır.

1- Hukuk alanında yapılan düzenlemelerin gerekçesi ne olursa olsun, ister FETÖ terörü olsun, ister hukuk düzeninin daha hızlı çalışmasını sağlamak olsun, ister yargıya hâkim olmak olsun, sonuç olarak Türkiye hukukun üstünlüğünde geri düştü. Toplumda yargı bağımsızlığı tartışılmaya başlandı. OHAL kararnameleri, yalnızca OHAL konusu alanlarla sınırlı olmuyor, Türkiye'nin hukuk düzenini, yaşam şeklini, demokrasiyi etkileyecek şekilde çıkarılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar