Demokraside sinerji

Demokrasinin yerleşmesi için her şeyden önce siyasi partilerin, halkın siyasi tercihlerini dikkate almaları gerekir.1980 sonrasında yapılan siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu Türkiye he kadar yeşermekte olan demokratik ortamın...

Demokrasinin yerleşmesi için her şeyden önce siyasi partilerin, halkın siyasi tercihlerini dikkate almaları gerekir.

1980 sonrasında yapılan siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu Türkiye he kadar yeşermekte olan demokratik ortamın bugünkü otokrasiye evrilmesine neden oldu. Darbeyi yerden yere vuran partiler her ne halse darbe yasalarından olan siyasi partiler yasası ve seçim yasasına yüksek sesle itiraz etmedi. Zira halkı ve demokrasiyi dışlayıp, parti diktası ve lider sultası yaratan bu sistem siyasilerin işine geldi. Demokrasiyi savunma ve koruma inisiyatifi de kayboldu.

Hali hazırda tüm siyasi partilerde öncelik lidere yakın olmak ve arkasından dolaşmaktır. Bir yere aday olmak isteyenleri, liderlerin arkasında görmek mümkündür.

Özetle bugünkü siyasi arenada siyaseti belirleyen; lidere yanaşma stratejisi ve delege oyunlarıdır.

Parti içinde iş birliği ve sinerji yaratılmıyor. Sinerji, (Synergie) son 20 yılda, çok kullandığımız bir kelime oldu. Sözlükte karşılığı, "görevdaşlık" olarak ifade ediliyor... Ancak, "iş birliği sonucu ortaya çıkan artı verim" bu kelimeyi daha iyi anlatıyor.

İş birliği yapmakla, ortak çalışmakla, birimiz diğerimizin eksiklerini tamamladığımız için, sonuçta hepimiz daha kârlı çıkarız.. Örneğin, iki kişi ayrı ayrı iş yaparak toplam iki birim iş yaratırsa, iş birliği yaptıkları takdirde, iki yerine toplam üç birim iş elde edebilirler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar