Yılın sanat sürprizi! Batman'da bir kulübeden, Venedik'te Arşidük Frederik'in evine giden yol nerede açıldı?

Bu fotoğraf dün Ahmet Güneştekin'in ekibi tarafından bütün medyaya dağıtıldı.Kareye biraz daha yakından bakın.Çünkü karede bana göre bu yılın kültür alanındaki en büyük...

Bu fotoğraf dün Ahmet Güneştekin'in ekibi tarafından bütün medyaya dağıtıldı.
Kareye biraz daha yakından bakın.
Çünkü karede bana göre bu yılın kültür alanındaki en büyük sürprizini görüyoruz.
Önde gördüğünüz insan sanatçı Ahmet Güneştekin.
Hiç kuşkusuz Türkiye’nin içerde ve dışarda en çok tanınan sanatçısı diyebilirsiniz.
Arkadaki bina ise Venedik kanalların ikisinin kesişme noktasında bulunan Palazzo Gradenigo adlı bina…
Venedik’in en prestijli binalarından biri…

Bir zamanlar Avusturya Arşidük’ü Frederik’in yaşadığı bina burası.
Yani Avusturya’yı yöneten Habsburg hanedanın üyesi ve Birinci Dünya Savaşı’nda Avusturya Macaristan ordularının başkomutanı.
Önümüzdeki yılın dünyada en önemli sanat olayı olacak olan Bienal’e hazırlanan Venedik’in bu prestijli binasında kimsenin beklemediği bir gelişme oldu.
Santa Groce bölgesinde bulunan, asırlar boyu zamana tanıklık eden ve göz alıcı mimarisiyle her göreni hayran bırakan görkemli yapı Palazzo Gradenigo, Türkiye'den bir sanatçı, Ahmet Güneştekin tarafından satın alındı.
Venedik Bienali’nin de gerçekleştiği başlıca sergi alanlarından da biri olan Palazzo Gradenigo, bundan böyle “Güneştekin Art Refinery” olarak tanınacak.
Bina, Ahmet Güneştekin Vakfı’nın çatısı altında faaliyet gösterecek.

Sürpriz gelişme sadece bu değil.
İkinci önemli gelişme de şu olacak.
Venedik’in bir başka prestijli binası Corservatorio di Venezia veya Conservatorio Benedetto Marcello alarak bilinen Venedik Müzik Konservatuarı’nın binası 2024 bieanali sırasında Ahmet Güneştekin'in sergisine tahsis edildi.

Gradenigo Sarayı’nın Güneştein tarafından alınmasının çok sembolik bir anlamı da var…
Güneştekin, böylece Anish Kapoor gibi küresel bir sanatçının yanında şehirde kendi binası olan sanatçılar arasına girecek.
Ahmet Güneştekin Vakfı ise dünyanın önde gelen ünlü kültür ve sanat vakıfları ile birlikte Venedik’te binası bulunan vakıflardan biri haline geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar