Gökçek'in karşısına yapay zeka çıksa yüzde kaç alır

Japonya’nın Tama şehri 150 bin kişinin yaşadığı bir yer... Geçen nisan ayına kadar dünyaca bilinmesi için hiçbir neden yoktu.Ama Tama’da yaşayan bir insan öyle bir şey yaptı ki, şehir dünya...

Japonya’nın Tama şehri 150 bin kişinin yaşadığı bir yer... Geçen nisan ayına kadar dünyaca bilinmesi için hiçbir neden yoktu.

Ama Tama’da yaşayan bir insan öyle bir şey yaptı ki, şehir dünya tarihine bir ilkle girdi.

Tarihte ilk defa “yapay zekâya sahip bir robot” belediye başkanlığına aday oldu...

Olay şöyle gelişti...

Daha önce seçimlere girip kazanamamış Michihito Matsuda isimli 44 yaşında eski bir aday Twitter hesabından bir mesaj yayınladı:

“Tarihte ilk defa yapay bir zekâ, ayrıntılı ve sağlam bir programla belediye başkanlığı seçiminde aday oluyor. Bir robot başkanla Tama’nın tarihini değiştireceğiz. Tarafsız bir siyaset uygulayacağız.”


Belediyedeki partizanlıktan mı şikâyetçisiniz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar