Fehmi Abi olsa 'Diyanet İşleri Başkanı subliminal mesaj veriyor' derdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz Kadir Gecesi haftasında çok ilginç bir konuşma yapmış. Şu cümlesi haklı olarak Ahmet Taşgetiren’in çok dikkatini...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz Kadir Gecesi haftasında çok ilginç bir konuşma yapmış. Şu cümlesi haklı olarak Ahmet Taşgetiren’in çok dikkatini çekmiş:

 “Modern dönemin Müslüman coğrafyası üzerinden bir İslam okuması yapmak en büyük hatalardan biridir…”

Arkasından gelen cümleler daha da ilginç: 

 “Müslümanlar olarak bir temsil sorunu yaşadığımızın altını çizmek isterim. Öz eleştiri de yapmamız lazım. Bizlere düşen, İslam’ı en güzel şekilde temsil etmek ve yöneltilen ithamları yaşantımızla, ahlakımızla, duruşumuzla tekzip etmektir. Ancak o zaman İslam’ın evrensel mesajını, ahlakını, ilke ve değerlerini insanlığa etkili bir şekilde ulaştırma imkanı bulabiliriz…” 

Ben aradan çekiliyor. sözü bir dindara bırakıyorum...
Ben iyi bir dindar değilim. O nedenle hayatım boyunca İslami konularda tartışmaya girmekten kaçındım.

Diyanet İşleri Başkanının bu sözlerini yorumlama konusunda aradan çekilip, sözü bu konularda en yetkin isimlerden biri olan Ahmet Taşgetiren’e bırakıyorum. Tırnak içindeki bölümler onun Karar gazetesindeki yazısından:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.834 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 276 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.561 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.933 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.044 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar